Προπόνηση στο σπίτι ή στο γυμναστήριο; Τα υπέρ και τα κατά

Γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι άσκηση: αλλά είναι μια συνδρομή στο γυμναστήριο άκρως απαραίτητη ή η άσκηση στο σπίτι είναι το ίδιο καλή; Μια συχνή ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί, απλά κοιτάζοντας τα συν και τα πλην, ώστε να καταλάβεις ποιος τρόπος προπόνησης σου ταιριάζει περισσότερο.

Πόσοι άνθρωποι που γνωρίζεις έχουν γραφτεί σε κάποιο γυμναστήριο και δεν χρησιμοποιούν τακτικά τη συνδρομή τους; Μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν ήταν η σωστή στιγμή, το σωστό γυμναστήριο ή επειδή δεν υπήρχαν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά μαθήματα. Αν κατανοήσεις τα συν και τα πλην του γυμναστηρίου σε σχέση με αυτά της προπόνησης στο σπίτι, μπορείς έξυπνα να αποφασίσεις ποιος χώρος είναι κατάλληλος για εσένα. Ας ξεκινήσουμε με τις προπονήσεις κάτω από την ίδια σου τη στέγη.

Πλεονεκτήματα της προπόνησης στο σπίτι

1. Το ελάχιστο ή καθόλου κόστος της προπόνησης στο σπίτι είναι ένας αδιαμφισβήτητος λόγος για τον οποίο η άσκηση στο σπίτι μπορεί να είναι καλύτερη από το γυμναστήριο.

2. Δεν χρειάζεσαι κάποιον να φροντίσει τα παιδιά. Με την άσκηση στο σπίτι, μπορείς να προπονηθείς έχοντας τα παιδιά γύρω σου.

3. Μπορείς να σταματήσεις ανά πάσα στιγμή. Δεν θα νιώσεις πίεση για να κάνεις κάτι που δεν μπορείς.

Μειονεκτήματα της προπόνησης στο σπίτι

1. Λιγότερο κίνητρο. Δεν υπάρχει κάποιος να σε ενθαρρύνει για να συνεχίσεις όταν είσαι σπίτι. Μπορείς να σταματήσεις οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να νιώθεις ενοχές ότι τα παράτησες, αλλά αυτό δεν θα σε βοηθήσει να επιτύχεις το ιδανικό βάρος ή τους σωματικούς στόχους σου. Πολλές φορές χρειάζεσαι τον προπονητή στο μπροστινό μέρος της αίθουσας να σε παρακινεί να συνεχίσεις και τους άλλους συμμετέχοντες να σε ενθαρρύνουν και να σε συντροφεύουν.

2. Τα παιδιά είναι στο σπίτι και δεν υπάρχει διακοπή από τον γονεϊκό ρόλο. Συχνά με τις προπονήσεις στο σπίτι, δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτά, παρόλη την προσπάθεια σου να εξηγήσεις ότι θέλεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

3. Υπάρχει η πιθανότητα να τραυματιστείς. Η έλλειψη παρακολούθησης σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τραυματίσεις τον εαυτό σου αν δεν έχεις έναν προπονητή να σε επιτηρεί.

4. Η έλλειψη εξοπλισμού σημαίνει περιορισμένη προπόνηση. Δεν μπορείς να ολοκληρώσεις μια προπόνηση για όλο το σώμα χωρίς τον σωστό εξοπλισμό και το σπίτι μας σπάνια είναι πλήρως εξοπλισμένο σαν γυμναστήριο. 

5. Μπορείς να σταματήσεις ανά πάσα στιγμή. Τέλεια, αλλά πρέπει; Η πραγματικότητα μιας συνδρομής είναι η παρακίνηση να συνεχίσεις και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το καλύτερο για τη φυσική κατάσταση και την υγεία σου.

6. Λιγότερο κοινωνικότητα / περισσότερη απομόνωση. Η μοναξιά λέγεται ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης ζωής. Το να μένεις στο σπίτι μόνος ή μόνη, δεν μπορεί παρά να το επιτείνει.

Πλεονεκτήματα της προπόνησης στο γυμναστήριο

1. Είναι κοινωνική. Συναντάμε φίλους και κάνουμε καινούριες φιλίες στο γυμναστήριο: φίλους με παρόμοιες προτιμήσεις ως προς την άθληση με εμάς και φίλους που μας κάνουν να γελάμε όταν περνάμε χρόνο μαζί τους.

2. Η συνδρομή στο γυμναστήριο είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσεις. Η ετήσια συνδρομή μπορεί να είναι αποθαρρυντική για κάποιους αν σκέφτονται να αποχωρήσουν πρόωρα. Ωστόσο, ο λόγος που πρέπει να υπογράψουμε για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η διατήρηση του κινήτρου μας για συμμετοχή. Το πληρώνεις, οπότε το χρησιμοποιείς.

3. Το γυμναστήριο σου έχει όλο τον εξοπλισμό για μια ολοκληρωμένη προπόνηση. Τα περισσότερα γυμναστήρια προσφέρουν διάφορες αεροβικές ή κυκλικές προπονήσεις, καθώς και προπονήσεις για όλο το σώμα που βελτιώνουν τη συνολική υγεία και τη φυσική κατάσταση. 

4. Εκπαιδευμένοι προπονητές. Σε αυτό το κλίμα υγείας και ασφάλειας, κάθε γυμναστήριο έχει εκπαιδευμένους προπονητές για να διασφαλίζει ότι δεν θα τραυματιστείς.

5. Personal Trainers. Δεν θα τους βρεις στο σπίτι (εκτός και αν συγκατοικείς με κάποιον). Είτε χρειάζεσαι οδηγίες για τον τρόπο ασφαλούς άσκησης μετά από έναν τραυματισμό, είτε απλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, αυτοί οι «γκουρού» αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. Με εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης, κίνητρο και καθοδήγηση, μπορούν να μας βοηθήσουν στην πορεία μας στο γυμναστήριο. 

6. Στο γυμναστήριο δεν θα πάθεις ποτέ σύνδρομο εγκλεισμού. Όταν κλείνεσαι στο σπίτι, μπορεί να τρελαθείς. Αντίθετα στο γυμναστήριο, βλέπεις άλλους ανθρώπους σε έναν χώρο διαφορετικό από το σπίτι σου.

7. Μπορείς να παρακολουθήσεις μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων. Υπάρχουν τόσα πολλά μαθήματα για να επιλέξεις πλέον, που δεν μπορείς πια να χρησιμοποιήσεις τη δικαιολογία ότι βαριέσαι. Από τα μαθήματα χορού έως τα προγράμματα αποκατάστασης, υπάρχει πάντα κάτι διαφορετικό να δοκιμάσεις.

8. Είναι διασκεδαστικό και πρωτοποριακό. Όταν είσαι στο γυμναστήριο μπορείς να το διασκεδάσεις όσο θες. Δοκίμασε ένα μάθημα Kangoo ή U-bound  για να κάνεις ένα μεγάλο άλμα προς τους στόχους σου.

Τα μειονεκτήματα της προπόνησης στο γυμναστήριο

1. Να είσαι μέλος και να μη συμμετέχεις. Ο περιορισμένος χρόνος είναι μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις χρόνο να συμμετέχεις, αλλά ακόμη και λίγα μαθήματα την εβδομάδα μπορούν να έχουν τεράστια πλεονεκτήματα για το νου και το σώμα σου.

Είναι βέβαιο ότι το γυμναστήριο έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την προπόνηση στο σπίτι. Το Kinesis Gym δεν είναι απλά ένα μέρος για άσκηση, είναι ένα καταφύγιο ευεξίας και θετικής ενέργειας που μπορείς να ενσωματώσεις στον τρόπο ζωής σου!!!

Πηγή: holmesplace.gr

About ΑΝΘΗ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *