Κυτταρίτιδα και Ασκήσεις!!!

Κυτταρίτιδα και ασκήσεις

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των γυναικών η κυτταρίτιδα απασχολεί και τους γυμναστές για αυτό σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε σε ασκήσεις που βοηθάνε στη μείωση αλλά και στην καταπολέμησή της.

Ποια είναι όμως η αιτία της δημιουργίας της;

H αιτία της κυτταρίτιδας βρίσκεται στην ανομοιόμορφη κατανομή λίπους στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Όταν το λιποκύτταρο διογκώνεται λόγω του κακού τρόπου διατροφής και έλλειψης της άσκησης, πιέζει προς την επιφάνεια του δέρματος τις ίνες κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα ενοχλητικά βαθουλώματα που θυμίζουν φλούδα πορτοκαλιού.

Όσο πιο λεπτός γίνεται ο συνδετικός ιστός με τις ίνες κολλαγόνου τόσο πιο έντονα φαίνεται η κυτταρίτιδα.

Με μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στον κάθε οργανισμό ώστε να μην έχουμε διόγκωση των λιποκυττάρων και τον συνδυασμό άσκησης μπορεί να μειωθεί αισθητά η εμφάνιση της κυτταρίτιδας αλλά και να αποφευχθεί.

Οι παρακάτω ασκήσεις στοχεύουν ακριβώς στην περιοχή των γλουτών και μπορείτε να τις εκτελείτε καθημερινά:

  1. Πλάγιες προβολές (3 σετ 10-12 επαναλήψεις το κάθε πόδι). Κάνε ένα πλάγιο βήμα, λυγίζοντας το δεξί σου πόδι μέχρι ο μηριαίος σου να είναι παράλληλος στο έδαφος. Πίεσε με το δεξί πόδι το έδαφος για να επιστρέψεις στην αρχική θέση, μετά επανέλαβε με το αριστερό πόδι.
  2. Οπίσθιες προβολές (3 σετ 10-12 επαναλήψεις το κάθε πόδι). Ξεκίνησε σε όρθια θέση με τα πόδια σου να κοιτάζουν ευθεία μπροστά. Κάνε ένα βήμα πίσω με το αριστερό σου πόδι, λύγισε το γόνατο του αριστερού ποδιού μέχρι ο μηρός σου να γίνει παράλληλος στο έδαφος. Το δεξί σου γόνατο θα πρέπει σχεδόν να ακουμπήσει το έδαφος. Για να αποφύγεις κάποιο τραυματισμό σιγουρέψου πως το αριστερό σου γόνατο βρίσκεται πίσω από τα δάχτυλα του ποδιού. Δώσε ώθηση στο έδαφος με το αριστερό σου πόδι και επέστρεψε στην αρχική σου θέση.
  3. Γέφυρα γλουτών (3 σετ 20-25 επαναλήψεις). Ξάπλωσε ανάσκελα με την πλάτη σου να ακουμπάει στο έδαφος, τα πόδια σου λυγισμένα, με γωνία περίπου 90 μοιρών, να πατάνε στο έδαφος σε απόσταση 40 με 50 εκατοστά μεταξύ τους. Τοποθέτησε ένα βάρος στην περιοχή της λεκάνης σου κρατώντας το σταθερό με τα χέρια σου. Ανασήκωσε τους γοφούς σου από το έδαφος όσο πιο ψηλά μπορείς και μετά επέστρεψε στην αρχική θέση. Αυτή είναι μια επανάληψη.
  4. Sumo Κάθισμα (3 σετ 15- 20 επαναλήψεις). Στάσου με πόδια πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων και τα δάχτυλα του ποδιού σου να στρέφονται προς τα έξω περίπου 45 μοίρες. Κατεβαίνεις με τους γοφούς προς τα κάτω και πίσω, φέρνοντας τα χέρια μπροστά από το στήθος, διατηρώντας τον πυρήνα σου ενεργοποιημένο και τη μέση ουδέτερη. Κάνε παύση στο κάτω μέρος, όταν οι γοφοί ευθυγραμμίζονται με τα γόνατα ή όταν αρχίζει να χαλάει η στάση σου. Και επιστρέφεις στην αρχική θέση.
  5. Οπίσθιες κλωτσιές (donkey Kicks) (4 σετ 15-20 επαναλήψεις το κάθε πόδι). Σε τετραποδική θέση στήριξης βάλε τα χέρια παράλληλα με τους ώμους και τα πόδια και παράλληλα με τους γοφούς σφίξε τους κάτω κοιλιακούς σου. Κρατώντας μια γωνία 90 μοιρών στα γόνατα, σήκωσε το σταθερά προς τα πάνω. Το μέγιστο ύψος που πρέπει να αγγίξει είναι ακριβώς πριν ξεκινήσει η πλάτη σου ή όταν τα ισχία αρχίζουν να ταλαντεύονται. Και επιστρέφεις στην αρχική θέση.
  6. Βουλγαρικά καθίσματα(Bulgarian split squat)(3 σετ 10-12 επαναλήψεις το κάθε πόδι). Σε όρθια θέση ο κορμός ευθεία μπροστά το ένα πόδι το τοποθετείς πίσω σε ένα σκαλάκι ή ένα στεπ. Λυγίζεις και τα δυο σου πόδια ώστε να έρθουν περίπου σε 90 μοίρες γωνία. Στο πόδι στήριξης πρέπει το γόνατο να βρίσκεται πίσω από τα δάχτυλα του ποδιού.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών.

Μη ξεχνάς ότι συνδυαστικά με τη διατροφή και την άσκηση, η κοσμετολογία και η αισθητική με σύγχρονες τεχνικές και εξειδικευμένες θεραπείες για την άμεση αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορούν να σου προσφέρουν αποτέλεσμα εκπληκτικό που σίγουρα θα το λατρέψεις!!!

πηγή: alterlife.gr

About ΑΝΘΗ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *