6 υπέροχες ασκήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας!!!

Εύκολες απλές ασκήσεις που όλοι, λίγο πολύ γνωρίζουμε. Ας προσπαθήσουμε να τις κάνουμε κάθε πρωί, ώστε να αισθανόμαστε καλύτερα όλη την ημέρα. Η άσκηση μας δίνει επιπλέον ενέργεια και βελτιώνει τη διάθεσή μας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες θα παρατηρήσετε τις πολύ καλές και θετικές αλλαγές στο σώμα και τον οργανισμό σας.

Περπάτημα ή τρέξιμο

Το περπάτημα στον καθαρό αέρα είναι μία φανταστική άσκηση. Στην περίπτωση αυτή έχετε δύο καλά, θα είστε σε καλή φόρμα και θα αναπνέετε καθαρό αέρα. Βέβαια αν έχετε διάδρομο στο σπίτι και αυτό καλό είναι. Ο διάδρομος μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τη φυσική σας κατάσταση.

Εάν τώρα αρχίζετε, αρκεστείτε στο περπάτημα και σιγά σιγά προχωρήστε στο τρέξιμο. Το περπάτημα και το τρέξιμο μειώνει το στρες και την κατάθλιψη, βοηθά να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε. Βέβαια αν είστε έξω παίρνετε οξυγόνο και έρχεστε πιο κοντά στη φύση. Τέλος, η άσκηση αυτή βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. 

Stretching (τέντωμα) γάτας και καμήλας

Υπάρχουν δύο τύποι άσκησης. Η δυναμική και η στατική. Και οι δύο είναι απαραίτητες για όλους αυτούς που θέλουν να αποφύγουν την αρθρίτιδα. Το stretching τονώνει τους μυς. Οι εκτάσεις που ονομάζονται γάτα και καμήλα είναι δυναμικές ασκήσεις.

Συνιστώνται από τους ειδικούς για όλα τα άτομα που περνούν τις εργάσιμες ώρες σε ένα γραφείο. Αν είστε ένα από αυτά τα άτομα, περιλάβατε την άσκηση αυτή στην καθημερινή σας προπόνηση.

Γονατίστε και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα κάτω από τους ώμους. Στρογγυλεύετε σιγά σιγά την πλάτη σαν να κάνετε την καμπούρα της καμήλας. Το κεφάλι σας πρέπει να κατευθύνεται προς τη λεκάνη σας.

Μετά σηκώστε το κεφάλι ψηλά και σχηματίστε μία αψίδα με την πλάτη σας, σαν να είστε γάτα. Οι δύο αυτές θέσεις, γάτας καμήλας θα πρέπει να γίνονται πολύ αργά και να επαναλαμβάνονται 4 ή 5 φορές.

Πηδήματα

Αν θέλετε να δυναμώσετε τα πόδια σας και να έχετε όμορφες καλοσχηματισμένες γάμπες τότε κάντε άλματα. Η αρχική θέση είναι να έχετε τα πόδια μαζί. Πηδήστε και ανοίξτε τα πόδια συγχρόνως ανοίγοντας και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Επιστροφή στην αρχική θέση και επαναλάβετε. Οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν με 1 λεπτό, και σιγά σιγά να το αυξήσουν.

Ημικαθίσματα ή βαθιά καθίσματα

Οι γοφοί και τα γόνατα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Αυτή είναι μία φανταστική άσκηση για τα μέρη αυτά του σώματος. Σταθείτε όρθιοι, τα πόδια ανοικτά λίγο περισσότερο από του γοφούς.

Τεντώστε τα χέρια εμπρός. Στη συνέχεια φανταστείτε ότι υπάρχει μία καρέκλα πίσω και θέλετε να καθίσετε. Τα γόνατα πρέπει να κάνουν μία γωνία 90 μοιρών. Επιστροφή στην αρχική θέση. Δύο σετ το καθένα αποτελούμενο από 15 επαναλήψεις είναι αρκετό για αρχάριους.

Η άσκηση μπορεί να φαίνεται απλή αλλά περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μυών, της κνήμης, τους τένοντας και τετρακέφαλους.

Push ups

Όλοι γνωρίζουμε την άσκηση αυτή. Ξαπλώστε, βάλτε τα χέρια κάτω από το στήθος, χαμηλώστε το σώμα εισπνέοντας και ανασηκώστε το εκπνέοντας. Αν δεν αισθάνεστε αρκετά δυνατοί για την άσκηση αυτή, μπορείτε να λυγίσετε τα πόδια να στηριχτείτε στα γόνατα και να ανασηκώνετε μόνο την επάνω πλευρά του κορμιού.

Μην προσπαθήστε να κάνετε την άσκηση αυτή πολλές φορές. Η τεχνική είναι πολύ πιο σημαντική. Αρχίστε με 2 έως 5 επαναλήψεις και αυξήστε σταδιακά. Η άσκηση αυτή είναι πολύ καλή για την τόνωση του στήθους, των τρικέφαλων και των ώμων.

Ασκήσεις «ποδηλάτου» με ανασήκωμα και στροφή του επάνω μέρος του κορμού

Είναι η κοιλιά σας επίπεδη όπως θα θέλατε; Αν όχι, αυτή η άσκηση είναι από τις καλύτερες για να βελτιώσετε τους κοιλιακούς σας. Ξεκινήστε με 10 – 15 επαναλήψεις και αυξήστε όσο αντέχετε. 

Είναι καλό όλες οι παραπάνω ασκήσεις να γίνονται τακτικά. Μόνο τότε μπορούμε να δούμε τα καλά αποτελέσματα που περιμένουμε. Ασφαλώς μπορούμε να ξεκουραστούμε μία ημέρα.

Τέλος, η πρωινή άσκηση είναι ευεργετική αν υποφέρετε από αυπνία, άγχος, ή εναλλαγές της διάθεσης. Και φυσικά βοηθούν να χάσετε βάρος και να είστε σε καλή φόρμα.

πηγή: diet4me.gr

About ΑΝΘΗ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *