Φόρτωση Εκδηλώσεις

All Events

Ashtanga Yoga Workshop

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
18
Οκτ
Οκτ 18 @ 11:00 πμ - Οκτ 18 @ 04:00 μμ | €25

Primary series – full experience, for all levels με την Olivera Zivic-Ashtanga Yoga:

Ένα τετράωρο σεμινάριο για όλα τα επίπεδα, ένα σεμινάριο το οποίο θα σας μυήσει στο αρχαίο αρχαίο σύστημα της Ashtanga Yoga.

Η Olivera Zivic με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο θα σας μυήσει στο αρχαίο σύστημα της Ashtanga Yoga.

ℹ Κόστος σεμιναρίου 25€ το άτομο

Προεγγραφές 20€

Ομαδικές εγγραφές (4 ακόμα και άνω) 15€

Κρατήσεις θέσεων στην γραμματεία του γυμναστηρίου μας.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο γυμναστήριο Kinesis Gym στο Κιλκίς.

Ώρα έναρξης 11:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (Μέγιστος αριθμός ατόμων 1 άτομο ανά 2 μέτρα απόσταση).

Το σεμινάριο θα είναι μια εισαγωγή τόσο στις θεωρητικές όσο και στις πρακτικές πτυχές της Ashtanga Yoga. Θα παρέχει μια βάση για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή για αυτούς που έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποια μαθήματα, αλλά θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη μέθοδο.

Θα μιλήσουμε για τις ρίζες της Ashtanga Yoga, την παράδοσή της, καθώς και για τα 8 μονοπάτια του Patanjali. Θα δουλέψουμε πάνω στην αρχή της Πρωτοβάθμιας Σειράς – Primary Series (Yoga Chickitsa, που σημαίνει Yoga Therapy) , η οποία είναι η πρώτη και η πιο θεραπευτική σειρά του συστήματος Ashtanga Yoga.

Θα ξεκινήσουμε με χαιρετισμούς του ήλιου Α & Β (Suria Namaskar A &, που είναι η αρχή και η βάση της πρακτικής σε όλες τις σειρές της Ashtanga, όπως και οι όρθιες Ασανες. Θα ακολουθήσει μελέτη, παρουσίαση, και μετά πρακτική των Άσανων της πρώτης σειράς. Θα δώσουμε και ιδιαίτερη έμφαση στην Vinyasa που υπάρχει στη συγκεκριμένη μέθοδο. Επειδή πρόκειται για intro, θα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση διάλειμμα, και στο τέλος θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση (ερωτήσεις κλπ.)

Εκτός από τις πόζες, θα μάθετε πώς να συνδέετε την αναπνοή, την κίνηση και το σημείο εστίασης, έτσι ώστε η πρακτική σας όχι μόνο να αναπτύξει δύναμη και ευελιξία, αλλά και να εστιάσει και στο συναίσθημα της εσωτερικής ειρήνης. Θα σας παρουσιάσω επίσης μια βασική θεωρία της Ashtanga, εξηγώντας την προέλευση της πρακτικής, τους βασικούς κανόνες της και τον τρόπο ενσωμάτωσης της γιόγκα στην καθημερινή σας ζωή.

Θα εκτελέσουμε λεπτομερώς τις αρχικές θέσεις της σειράς. Τις βασικές τεχνικές της αναπνοής (sound breath), των bandhas και drishti που χρησιμοποιούνται στην πρακτική ashtanga.Θα αποκτήσετε μια βιωματική αντίληψη για το πώς λειτουργεί αυτή η ισχυρή πρακτική.

Η εισαγωγή θα είναι βήμα προς βήμα, αναπνοή προς αναπνοή. Το σεμινάριο σχεδιάζεται προσεκτικά ώστε να είναι προσπελάσιμο για αρχάριους ή για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την Ashtanga και θα διδάσκονται λεπτομερώς στάση προς στάση, σειρά προς σειρά, προκειμένου να παράσχουν μια αρμονική ροή ενέργειας και να ενσωματώσουν σωστά όλες τις πτυχές της πρακτικής με έναν ήπιο, αλλά βαθύ τρόπο. Ένας ισχυρός τρόπος για να καλλιεργηθεί μια διαλογιστική κατάσταση του νου και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση από και έξω από το χαλάκι.

Σχετικά με τη δασκάλα: H Olivera Zivic ακολουθεί το μονοπάτι της Yoga περισσότερα από 10 χρόνια, και πλέον η αφοσίωσή της όσον αφορά την προσωπική της πρακτική είναι πάνω στη μέθοδο της Ashtanga. Διδάσκει τη μέθοδο της Ashtanga Vinyasa Yoga στην παράδοση του Shri Krishna Pattabhi Jois και του Shri Sharath Rangswami Jois. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει διδαχτεί από σημαντικούς δασκάλους του συστήματος (Laruga Glaser, Ranko Vairagya – σχολή Ashtanga Yoga Belgrade, Maju Jois, κ.α.), καθώς και από τον ίδιο τον γκουρού της Ashtanga, τον Shri Sharath Rangswami Jois.

Έχει πιστοποιηθεί από RYT για την:

-Ashtanga Yoga Primary Series

-Hatha Yoga

-Vinyasa Yoga

-Yoga Nidra

-Traditional Hatha Yoga

-Jivamukti Yoga

-Ayurveda Tai Yoga Massage κ.α.

Κατέχει και διάφορες πιστοποιήσεις από τον MP Balatsinos. Επίσης είναι μέλος των δασκάλων Yoga της Ελλάδος εδώ και χρόνια.

🔶️ Kinesis Gym 25ης Μαρτίου 24

☎️ 23410 20450

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Οκτωβρίου 2020
Ώρα:
11:00 - 16:00
Κόστος:
€25
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,
Ιστότοπος:
http://www.my-cloud.gr/www.kinesis-gym.gr/login.aspx

Διοργανωτής

Kinesis Gym
Τηλέφωνο:
+302341020450
Email:
kinesisk@otenet.gr
Ιστότοπος:
http://www.my-cloud.gr/www.kinesis-gym.gr/login.aspx

Χώρος Διεξαγωγής

Κinesis -Gym
ΚΙΛΚΙΣ, + Χάρτης Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *