Επιστροφή στο γυμναστήριο μετά τις διακοπές!!!

Οι διακοπές σημαίνουν ξεκούραση,διακοπή από τις καθημερινές συνήθειες,παραλία,χαλάρωση,διασκέδαση,δέσιμο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Που μυαλό για έντονη συστηματική γυμναστική, μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Κολύμπι και περπάτημα κατά μήκος της παραλίας είναι μια απλή εναλλακτική λύση για πολλούς, που ταυτόχρονα βοηθούν τον οργανισμό να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει μετά από μια γεμάτη υποχρεώσεις και άγχος, σεζόν που πέρασε…

Περάσαμε καλά, ξεκουραστήκαμε, αλλά έφτασε η ώρα που πρέπει να επιστρέψουμε πάλι σ’ένα πρόγραμμα δουλειάς και ρουτίνας…

Η επιστροφή στο γυμναστήριο, σ’αυτή την περίπτωση είναι αναζωογονητική, αρκεί να τηρήσουμε κάποιους κανόνες.

1.Αναζητήστε κίνητρα: Να σκέφτεστε πάντα θετικά. Είναι λογικό να τεμπελιάζετε μετά από τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Εάν όμως θυμηθείτε τα θετικά συναισθήματα που σας προκαλεί η προπόνηση, τότε όλα θα σας φανούν ευκολότερα.

2. Στάδιο προσαρμογής. Καλό θα ήταν τις πρώτες 2-3 εβδομάδες επιστροφής στο γυμναστήριο, οι επισκέψεις να περιορίζονται σε 3 ανά βδομάδα, για ομαλότερη και γρηγορότερη επαναπροσαρμογή του σώματος και ολόκληρου του οργανισμού.

3. Όχι μεγάλη επιβάρυνση για αποφυγή τραυματισμών. Το ασκησιολόγιο θα πρέπει να τηρείται αυστηρά. Η σειρά των ασκήσεων, τα σετ και οι επαναλήψεις θα πρέπει να εκτελούνται κατά γράμμα και με την σωστή επιβάρυνση. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.

4. Εξοπλισμός: Επειδή δεν θέλετε να χάσετε το κίνητρό σας, προετοιμαστείτε κατάλληλα για το γυμναστήριο. Εάν γυμνάζεστε μετά τη δουλειά, κουβαλήστε το σάκο του γυμναστηρίου μαζί σας. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα βρείτε δικαιολογία ότι δεν έχετε χρόνο για προπόνηση.

5. Όχι απότομες και εξαντλητικές δίαιτες, ειδικά για τις γυναίκες που έβαλαν λίγα έξτρα κιλά. Ένα υγιεινό διαιτολόγιο και σωστά κατανεμημένο κατά την διάρκεια της ημέρας, θα είναι αποτελεσματικότερο ώστε να χαθούν τα κιλά των διακοπών.

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες η μετάβαση ξανά στην ένταση του γυμναστηρίου θα’ναι πιο ομαλή. Καλή επάνοδο λοιπόν με γεμάτες τις μπαταρίες του οργανισμού, μετά το καλοκαίρι…

About ΑΝΘΗ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *