Ενίσχυση ανοσοποιητικού με την γυμναστική

Kάποιες μορφές άσκησης συνδέονται με μεγαλύτερη ευεργετική επίδραση στην άμυνα του οργανισμού.

Αν θέλεις να βοηθήσεις το ανοσοποιητικό σου και μέσω της γυμναστικής, δες ποια είδη άσκησης συμβάλλουν στην προσπάθεια για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιογκα"

  • Γιόγκα 

Όλες οι μορφές της συμβάλλουν στη βελτίωση πολλών λειτουργιών του οργανισμού. Αξιοσημείωτη είναι και η επίδρασή της στο ενδοκρινολογικό και ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού. Ιδιαίτερα ευεργετικές για την άμυνά του θεωρούνται η χάθα γιόγκα και η κουνταλίνι γιόγκα. Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2004 στο περιοδικό Psychosomatic Medicine τεκμηριώνεται το γεγονός ότι, έπειτα από μόλις 8 εβδομάδες τακτικών πρακτικών διαλογισμού, ο άνθρωπος αποκτά καλύτερη ανοσοποιητική αντίδραση.


  • Πιλάτες  Αποτέλεσμα εικόνας για πιλατεσ"

Εκτός από τις υπόλοιπες πολύτιμες επιδράσεις στο σώμα και στον οργανισμό μας (δυναμώνει και προσδίδει γράμμωση στους μυς, βελτιώνει την ευθυγράμμιση του σώματος, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφοριακού, λεμφικού και αναπνευστικού συστήματος), έχει αποδεδειγμένη θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό.

 


  • Τζοκινγκ-Περπάτημα  Αποτέλεσμα εικόνας για τζοκινγκ περπατημα γυμναστηριο"

Ως ένα είδος άσκησης που απελευθερώνει τις ενδορφίνες – γι’ αυτό και το αίσθημα χαράς και ευτυχίας έπειτα από μια βόλτα στο ύπαιθρο–, ενδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Σχετικές έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που κάνουν ήπιο τζόγκινγκ, τρεις φορές την εβδομάδα, αρρωσταίνουν κατά 50% λιγότερο από τις υπόλοιπες.

About ΑΝΘΗ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *