Αλλαγές που χρειάζονται για να χάσεις βάρος

Για να μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο και κυρίως για να μη γίνει η ζυγαριά ο απόλυτος «εχθρός» σου, μία διατροφολόγος προτείνει τις παρακάτω πέντε απλές αλλά σημαντικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσεις στις διατροφικές σου συνήθειες για να καταφέρεις να φτάσεις στο ιδανικό σου βάρος.

1. Φάε περισσότερο!

Είναι εξίσου σημαντικό να προσέχεις τι βάζεις και τι βγάζεις από τη διατροφή σου. Πρέπει μεν να αποφεύγεις τις ανθυγιεινές τροφές που σε παχαίνουν, αλλά επίσης πρέπει να προσθέσεις στρατηγικά πολλά λαχανικά και ψάρι, αλλά και να πίνεις πολύ νερό.

2. Πρόσεχε πότε τρως

Στόχος πρέπει να είναι να τρως όλα τα γεύματα της ημέρας σου σε διάστημα 12 ωρών, ώστε να δώσεις στον οργανισμό σου χρόνο να «ξεκουράζεται» από το φαγητό.

3. Φάε γενναίο μεσημεριανό

Όπως αναφέρει η διατροφολόγος, πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε πολύ το βράδυ και μάλιστα λίγη ώρα πριν πέσουν για ύπνο. Το μεσημεριανό πρέπει να είναι το πιο «γενναίο» γεύμα της ημέρας και ιδανικά πρέπει να περιλαμβάνει δύο φλιτζάνια λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, καθαρή πρωτεΐνη που θα κρατήσει μακριά την πείνα όλη μέρα, καθώς και καλά λιπαρά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που θα πάρεις από το γεύμα σου.

4. Μην τρως πριν κοιμηθείς

Πρέπει να τρως το βραδινό σου τουλάχιστον δύο ώρες πριν ξαπλώσεις. Μάλιστα, όσο νωρίτερα φας το τελευταίο γεύμα της ημέρας, τόσο καλύτερα θα κοιμηθείς και φυσικά τόσο πιο εύκολα θα αδυνατίσεις.

5. Μαγείρεψε στο σπίτι

Ετοιμάζοντας όλα τα γεύματά σου στο σπίτι έχεις περισσότερο έλεγχο σχετικά με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και με το μέγεθος των μερίδων σου.

 

 

About ΑΝΘΗ

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *