m

Kinesis Gym

Το καλοκαίρι όλο και πλησιάζει και όλοι θέλουν να αποκτήσουν το τέλειο σώμα για την παραλία.  Οι εγγραφές στα γυμναστήρια αυξάνονται αλλά το πολυπόθητο τέλειο κορμί είναι δύσκολο να χτιστεί γιατί η προπόνηση σου ανοίγει την όρεξη και όλος ο κόπος σου πάει χαμένος μόλις γυρίσεις στο σπίτι. Ανάλογα με το είδος γυμναστικής που κάνεις, τη διάρκεια, το στόχο που έχεις οι ανάγκες και τα γεύματα πρέπει να αλλάζουν. Υπάρχουν σνακς που σε τονώνουν με διάρκεια πριν την άσκηση και σνακς που θα βοηθήσουν στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας του οργανισμού μετά το τέλος της άσκησης.

 

 

kinesis-after-eating

Πριν το γυμναστήριο:

Καλή επιλογή είναι μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με βούτυρο αμυγδάλου (έχει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης και καλά λιπαρά που θα σας εφοδιάσουν με ενέργεια). Άλλη επιλογή για να σου δώσει ενέργεια πριν την άσκηση είναι ένα μείγμα ωμών ανάλατων ξηρών καρπών με αποξηραμένα φρούτα ή μία μπάρα δημητριακών. Προσοχή όμως! Το γεύμα θα πρέπει να έχει καταναλωθεί  τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την άσκηση.

[divider style=”single” border=”small” color=”#4bd6c1″]

kinesis-after-eating2

 

Μετά το γυμναστήριο:

Επικρατεί η αντίληψη ότι απ την στιγμή που έχεις ήδη γυμναστεί και καταναλώσει πολλές θερμίδες μπορείς να καταναλώσεις οτιδήποτε μετά το γυμναστήριο. Λάθος! Πολλά άτομα που ξεκινούν άσκηση μπορεί να παχύνουν αν δεν ακολουθήσουν παράλληλα και σωστή διατροφή. Παρόλο που η τροφή μετά τη γυμναστική είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των μυών και την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Έτσι μπορείς να επιλέξεις ένα στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά (έχει περισσότερη πρωτεΐνη απ’το κανονικό γιαoύρτι) με goji berries που δρουν αντιοξειδωτικά και λιναρόσπορο. Μετά  την γυμναστική οι ανάγκες του οργανισμού για αντιοξειδωτικά είναι μεγαλύτερες καθώς η γυμναστική αυξάνει την παραγωγή των ελεύθερων ριζών. Επίσης, μπορείς  να δοκιμάσεις ένα smoothie με μπανάνα, γάλα ή γιαούρτι και σκόνη πρωτεΐνης. Τέλος, μην ξεχνάς να καταναλώνεις άφθονο νερό αφού με την εφίδρωση οι ανάγκες για υγρά αυξάνονται.

Post a Comment

Close
kinesis-gym
Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:30 – 23:00

Σάββατο:
12:00 – 20:00

Κυριακή:
Κλειστά

Our socials
About